Vrei să ții o dietă înainte de nuntă? Iată câteva sfaturi de la nutriționiștii noștri


Nu este necesar să începi o dietă înainte de nuntă, dar dacă ți-ai propus să pierzi în greutate, iată câteva sfaturi utile.
Nu te orienta către detoxifierea organismului
Corpul tău nu are nevoie de stres înainte de acest eveniment, iar curele de detoxifiere, deseori înseamnă disconfort. Chiar dacă par intervenții necesare cu rezultate rapide, efectele lor negative ajung să dureze și după ce se încheie luna de miere! Nu încerca nimic drastic, nu te înfometa și nu căuta soluții la care nu ai mai apelat în trecut. Nu este momentul să testezi limitele organismului tău…
Fii rațională
Dacă ai încercat diete și în trecut, știi deja cu siguranță ce funcționează în cazul tău. Totodată, știi și că poți deveni foarte stresată și irascibilă pe parcursul unei diete. Nu uita că armonia și fericirea sunt cele care te ajută să arăți strălucitoare și nu cele 3-4 kilograme în minus. Așadar, alege un plan alimentar sănătos, evită excesele și fă mai mult sport. Te va ajuta și pentru starea mentală.
Dacă o dietă pare imposibilă, probabil este
Nu căuta soluții magice și o dietă fantastică pe care să o încerci exact acum, înaintea nunții. Nu îți dorești să te îmbolnăvești nici dacă n-ar urma un eveniment atât de important, cu atât mai mult acum. Evită rețetele care garantează pierderi năucitoare în greutate și nu îți seta așteptări nerealiste!
Fă totul cu măsură
În funcție de stilul tău alimentar, vei putea controla mai ușor sau mai greu anumite schimbări. Spre exemplu, dacă îți plac dulciurile sau carbohidrații, nu le vei putea elimina fără stres. Mai simplu pentru tine este să îți supraveghezi alimentația și să decizi măsura corectă a mâncărurilor consumate. Ai grijă ca pe fondul stresului să nu mănânci în exces, dar nici nu începe acum cu privațiunile. Permite-ți un răsfăț ocazional, dar cu măsură!
Vrei mai multă energie? Încearcă fructe și legume
Deja știm că în carne există destul de multe toxine, pe când legumele și fructele conțin numeroase vitamine și minerale necesare corpului nostru. Optează pentru o alimentație echilibrată cu legume proaspete sau pregătite la abur, salate și fructe. Nu uita să nu exagerezi nici nu consumul acestora! Legumele pot favoriza retenția de apă, iar fructele este recomandat să fie consumate de dimineață.
Hidratează-te corect
Deseori, senzația de sete este confundată cu cea de foame și ajungem să mâncăm atunci când ar trebui să ne hidratăm. Nu degeaba nutriționiștii și medicii recomandă să bem chiar și 2 litri și jumătate de apă pe zi. În plus, apa te ajută să ai un ten mai curat și mai luminos și o piele mai bine hidratată. Ținând cont de aceste beneficii, în locul unor diete drastice, fii mai atentă la lichidele consumate. Renunță la sucuri sau băuturi cu alcool și alege apa sau ceaiurile.
Snackuri sănătoase
Dacă evităm să avem trei mese zilnice, vom avea tendința să consumăm la o masă mai mult decât ne este necesar. Chiar și snack-urile sunt utile atunci când alegem să fie nuci, legume proaspecte sau câte un fruct. Dacă nu suntem complet flămânde atunci când ne așezăm la masă, putem mânca mai conștient și putem controla cantitățile pe care le consumăm.
Soluția ideală?
Dacă ți-ai propus să slăbești câteva kilograme înainte de nuntă, începe acest lucru cu mult timp înainte, nu pe ultima sută de metri. Șansele sunt să te stresezi că nimic nu funcționează, să nu obții rezultatul dorit sau să îți forțezi organismul prea mult. O dietă echilibrată înseamnă să mănânci sănătos, să îți permiți un răsfăț ocazional, dar și să faci mai multă mișcare. În plus, cu cât vei reuși să obții și să menții rezultatele cât mai din timp, cu atât vei fi mai mulțumită de ele. Acest lucru te va ajuta chiar și cu rochia de mireasă. Nu se bucură nimeni să constate cu o săptămână înainte de nuntă că este prea largă…
Cu prietenie,
Echipa Occidentului 12

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *