Trei lucruri pe care să nu le uiți în organizarea unui eveniment

Deseori, în organizarea unui eveniment, tindem să ne pierdem în detalii sau să fim copleșiți de numărul mare de sarcini. Așadar, nu uitați să delegați, să lucrați cu profesioniști și, mai ales, care este scopul evenimentului organizat.

 

În cazul unei nunți, este recomandat ca cei doi miri să nu fie epuizați de detaliile organizatorice înaintea evenimentului, astfel încât abia să aștepte să se încheie, ca să se poată relaxa. Deși cele mai importante dorințe sunt ale lor, nu strică, uneori, să delege chiar această sarcină a organizării și urmăririi fiecărui detaliu unui organizator, fie el și cineva dintre prieteni sau rudele apropiate, capabil să urmărească toate sarcinile și să revină către cei doi miri doar pentru deciziile importante.

În cazul unui botez, cu atât mai mult tânăra mămică este deja obosită de noul rol și nu are nevoie de un stres în plus. Și cu toate intențiile și gândurile noastre bune, suntem siguri că nici noul tată nu poate organiza o petrecere de botez pe gustul tuturor. Sau al soției, cel puțin.

Pentru un majorat părinții sunt de regulă investiți cu această sarcină (sub atenta supraveghere a sărbătoritului/sărbătoritei), iar pentru o petrecere corporate, în funcție de dimensiunile firmei, fie există un departament care cu astfel de evenimente se ocupă, fie există o firmă exernă contractată în acest sens.

Nu uita scopul evenimentului tău

De ce organizezi acest eveniment? În special în cazul evenimentelor corporate, ideea unui eveniment sună bine, dar puțini ar putea spune ce anume urmăresc cu organizarea lui. Ori, contează foarte mult dacă vor să serbeze anumite reușite, să marcheze un nou început sau să ajute angajații să socializeze și să se cunoască mai bine. În cazul unei nunți, este la fel de importantă întrebarea. Cum îți dorești tu, pentru tine, să fie nunta ta? Ce ați hotărâ voi, cei doi miri, să fie petrecerea, fără să luați mereu în calcul „ce așteaptă alții de la voi”. Nu uitați că este vorba despre voi și evenimentul vostru.

Cine sunt invitații?

Este important să iei în calcul audiența pe care o vei avea. Invitații trebuie să se simtă bine la acest eveniment, iar asta se va întâmpla atunci când ții cont de ei. Poate că tu asculți muzică rock de dimineața până seara, dar un eveniment chiar nu este un moment potrivit să încerci să convertești invitații să asculte și ei „muzică bună”. Dacă majoritatea este în vârstă, nu strică să iei în calcul gusturile lor muzicale, pentru a-i ajuta ca, la rândul lor, să se bucure de petrecere. Astfel de detalii sunt importante și pentru meniul pe care îl vei alege, momentele speciale, chiar și amplasarea în spațiu al invitaților.

Implică invitații în eveniment

Aici nu mai vorbim despre organizarea lui, ci despre participarea efectivă. Tu dacă ai fi invitată la un eveniment ai fi mulțumit/ă să faci doar act de prezență? Te-ai simți bine? Gândește-te cam ce ar putea face invitații tăi pe parcursul acestui eveniment și nu te baza prea mult pe cât de sociabili sunt, cât au de băut sau momentele de dans. Dacă sunt copii invitați, ai grijă să existe un colț cu activități pentru ei. Dacă este un eveniment corporate, poți organiza anumite momente artistice după ce te consulți cu reprezentanții altor departamente pentru a afla ce și-ar dori. În același fel, poți gândi evenimentul, astfel încât cei prezenți să se simtă integrați și prezența lor acolo apreciată.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *