Top 5 sfaturi pentru o căsnicie reușită (Partea a II-a)

O căsnicie fericită și longevivă înseamnă, în primul rând, multă muncă. Dintre toate sfaturile specialiștilor le-am selectat pe cele mai semnificative zece. Iată în continuare cinci dintre ele:

 

 

Nu ignorați problemele

Deseori cuplurile se lasă purtate de rutină sau responsabilități și tind să ignore o problemă atunci când apare. Fie așteaptă să treacă de la sine, fie nu îi acordă importanța necesară până ce se cronicizează. Vorbim aici despre nemulțumirile exprimate sau din contră, ascunse, despre lipsa de comunicare, despre lipsa pasiunii sau a sexului în totalitate. Astfel de probleme trebuie adresate la fel cum ne-am preocupa de o boală fizică. Este necesar să folosim, pe rând, toate remediile, până ce îl găsim împreună pe cel potrivit cuplului. Indiferent de alternativele găsite sau de soluțiile ingenioase sau care par ciudate, intimitatea unui cuplu are numai de câștigat.

 

Nu deveniți agresivi în conflict

Inutil de precizat că agresivitatea fizică nu trebuie să existe și nici nu permite loc de negociere. Pe de altă parte, într-un conflict, sub imperiul emoțiilor puternice, putem fi tentați să folosim anumite cuvinte, să jignim sau să fim prea duri. Iar astfel de momente pot distanța un cuplu, chiar și după încheierea conflictului, pentru că ceea ce spunem rămâne întipărit celuilalt. Nu uita să critici o situație sau un comportament și nu jigni sau umili persoana. Într-o ceartă, la final, important este să câștige cuplul și relația, nu doar unul dintre cei implicați.

 

 

Expimă-ți nemulțumirea vorbind despre tine

Nu începe niciodată să vorbești despre nemulțumirea ta în legătură cu celălalt folosind cuvântul „tu”, ci înepe propozițiile cu „eu” sau „mie”. În loc să spui „Tu nu ești suficient de tandru”, spune „Eu îmi doresc mai multă tandrețe din partea ta”. În felul acesta inviți schimbarea dorită și încurajezi un comportament, în loc să critici. Nu este simplu să procedezi astfel, cu toții ascundem multe gânduri în spatele sentimentelor noastre „simt că mă eviți”. Sentimentul este cel de tristețe, furie, singurătate sau frustrare și ar trebui exprimat corect, încurajând astfel comunicarea celor simțite într-un cuplu. Chiar și când este vorba despre trăiri etichetate drept negative, este sănătos și recomandat să le discutăm și să nu încercăm să le ascundem sau să le deghizăm.

 

 

 

Nu uitați să vă oferiți timp de calitate

Chiar dacă au trecut ani de la căsnicie, nu ignorați importanța întâlnirilor la care ieșiți împreună… ca în primele zile. Timpul pe care vi-l dedicați exclusiv contribuie la sudarea relației dintre voi. Indiferent dacă au apărut copiii sau alte griji și priorități, nu uitați că rămâneți un cuplu și întreaga familie se construiește în jurul vostru. Păstrați-vă romantismul, tandrețea și interesul unul față de celălalt. Niciodată nu uitați rolul vostru de iubiți, indiferent de statutul dobândit prin căsătorie.

 

 

Ai grijă de căsnicia ta, având grijă de tine

Niciunul dintre parteneri nu ar trebui să ajungă dezinteresat de propria persoană, indiferent câți ani petrece într-o relație de cuplu. Independența, activitățile individuale, nu au rolul de a separa ci de a oferi fiecăruia dintre noi resurse de a reveni la partener cu o altă energie. În plus, mereu vom admira un partener care are grijă de el însuși și de modul în care este văzut de jumătatea semnificativă. Rolul fiecărui partener este acela de a se îngriji în primul rând pe sine și nu de a aștepta din partea celuilalt acest lucru. Pentru o căsnicie longevivă, nu uita de tine, în primul rând!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *