Ce să nu faci la o petrecere corporate

O petrecere corporate poate fi un moment prielnic pentru a apropia relațiile dintre colegi, pentru a relaționa cu conducerea într-un cadru mai relaxat, pentru a te prezenta dincolo de imaginea profesională. Această prezentare poate fi o ocazie de a îmbunătăți imaginea pe care o ai… sau din contră. Iată ce să nu faci la o petrecere corporate.

 

Limitează consumul de alcool

Poate ești de părere că un pahar de alcool te relaxează la petreceri și te ajută să te distrezi. Știm însă cu toții că o petrecere corporate nu este tocmai locul în care să ai parte de toată distracția la care visezi. Astfel de evenimente sunt o combinație între relaxare și consolidarea relațiilor de colegialitate, iar abordarea trebuie făcută cu precauție.

În primul rând, nu exagera cu consumul de alcool. Chiar dacă simți că ai motive de nervozitate și nu te simți tocmai în largul tău la această petrecere, este mai bine ca cei din jur să te vadă ca o persoană ușor timidă, decât ca pe una cu probleme legate de consumul de alcool. În plus, nimeni nu are un comportament elegant și atractiv printre aburi de alcool. Nu uita că petrecerea se va încheia, dar impresia pe care o lași tu va rămâne.

 

Nu flirta excesiv

Relațiile la locul de muncă sunt de evitat dintr-un motiv simplu: la birou avem relații de colegialitate, nu intime. Altfel, odată încheiată o astfel de relație, va atrage după sine alterarea relațiilor de muncă dintre cei doi, formarea unor tabere, comentarii nepotrivite la adresa unuia sau a celuilalt, pe scurt, va încarca atmosfera. Petrecerea corporate la care participi nu este, în consecință, momentul să flirtezi excesiv cu colegii de sex opus. Nu este un semn de relaxare și nici nu este un comportament prea des apreciat. Până la urmă, nu ești acolo pentru că îți cauți un nou partener sau o nouă parteneră de cuplu! Mai mult, un astfel de comportament (rezervat petrecerilor între prieteni) nu este apreciat nici de către superiori. Din nou, mare grijă la ce anume vrei să spui despre tine în cadrul acestui eveniment.

 

 

Nu încerca să pari cine nu ești

Este firesc să vrem să facem o bună impresie, mai ales în fața colegilor și a superiorilor. În acest sens însă, este recomandat să nu exagerăm, să nu ne încrâncenăm să demonstrăm ceva, în special… ceea ce nu suntem. Nimeni nu este interesat de cineva care se laudă prea mult, care încearcă să se dea mare (chiar dacă ai impresia că o faci „în glumă”) și care profită de ocazie să se „afirme”. Poți face acest lucru socializând cu cât mai multe persoane prezente, fără a te limita la „grupul restrâns din departamentul tău”, fiind amabil cu cei din jur și arătând curiozitate și interes față de persoanele noi cunoscute. Astfel, vei lăsa o impresie bună privind sociabilitatea ta și disponibilitatea față de alte persoane.

 

Nu uita regulile de conduită ierarhică

Oricum ar fi prezentată o petrecere corporate (de regulă de departamentul de PR), nu este o ocazie de a încălca regulile de conduită ierarhică. Chiar dacă sunt relaxați și îmbrăcați în jeans, șefii tăi rămân tot șefi, iar relaționarea cu ei trebuie să țină cont de acest aspect. Este perfect în regulă să te prezinți lor (în cazul în care nu te cunosc), să discutați liber despre teme care nu au legătură cu jobul și să asculți ceea ce îți transmit. Preferabil, cu interes. Altfel, nu exagera cu glumele, nu te purta de parcă sunt noii tăi prieteni și nici nu folosi ocazia pentru a „avansa în carieră”. Nu uita că vă aflați într-un mediu relaxat, departe de muncă, iar scopul nu este să renegociați termenii angajării tale. Pentru asta, rămân audiențele.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *