Semnificația culorilor alese pentru nuntă

Pentru amenajarea spațiului, aranjamentele florale, dar și alte decorațiuni și detalii, fiecare cuplu de tineri căsătoriți are preferințe coloristice. Iată care este semnificația culorilor alese pentru nuntă, pentru a putea decide și în funcție de mesajul transmis de ele, dar și de dispoziția pe care acestea o generează.

ALB

Culoarea albă este oricum prezentă, de cele mai multe ori, în vestimentația miresei. Dar asta nu înseamnă că nu se poate regăsi și în alte detalii precum decorațiunile pentru salon sau aranjamentele florale de la mese. Pentru o nuntă, albul transmite mesajul purității, al sincerității și al optimismului. Reprezintă interes pentru viața simplă și apreciere a micilor bucurii. Totodată este un simbol al tinereții. Albul, reprezintă și relaxarea și speranța. În feng shui este energia yang ce transmite deschidere și comunicativitate. Este o culoare potrivită pentru a decora zonele mai puțin luminoase. Evident, poate fi folosită în combinație cu alte culori. Despre persoanele care preferă această culoare se spune că în căsnicie, vor prefera simplitatea și ordinea, își vor păstra independența și sunt parteneri pentru care încrederea este valoroasă.

GALBEN

În general, galbenul este atribuit înțelepciunii, fericirii și energiei intelectuale. Totodată, este preferata celor care caută împlinire sufletească și cărora le place aventura. Vorbim aici despre galbenul aprins, deschis, care stimulează simțul umorului și buna dispoziție, perfecte pentru petrecerea ta de nuntă. Este culoarea celor determinați și ambițioși, a celor care nu se tem de necunoscut și noi provocări. Totodată ea înseamnă stabilitate și este o culoare ce încurajează iubirea. Poate fi o alegere înțeleaptă pentru nunta ta. De asemenea, preferința pentru o astfel de culoare arată o personalitate independentă și o gândire rațională. Ai simțul umorului și preferi prieteni puțini, dar de încredere. Foarte probabil vei avea parte de multă distracție la nuntă!

ROȘU

Culoarea iubirii și a pasiunii, roșul este asociat cu emoții puternice ți totodată dorința de a te face remarcat. Deseori este recomandată și căutată în decorarea spațiilor în care se organizează evenimente, fiind o culoare dinamică ce invită la mișcare și bună dispoziție. Prin urmare, roșul va atrage invitații pe ringul de dans. Pasională și puternică, această culoare este asociată cu transformarea și luxul, dar și cu iubirea și romantismul.

Alegând roșul pentru nuntă, mesajul transmis este unul optimist și plin de încredere. Înseamnă că abordezi căsnicia cu un entuziasm vibrant.

MOV

Mov este culoarea introspecției care stimulează imaginația, fiind, în egală măsură și o culoare a misterului. Dacă dorești această culoare pentru nunta ta, înseamnă că ești o persoană independentă, care iese în evidență, foarte creativă și dornică de autenticitate. Nu ești tradiționalistă și tinzi către neconvențional. Mov este totodată și culoarea bunăvoinței și a altruismului. Simți nevoia să îi bucuri pe ceilalți și să le faci pe plac dar, chiar și așa, nu uita că este nunta voastră și cele mai importante sunt dorințele voastre, ale mirilor. Pentru că poate fi și o culoare tristă, deseori este asociată cu roz, turcoaz sau verde. Foarte probabil în căsnicie îți dorești mai mult decât orice stabilitate emoțională.

PORTOCALIU

Ești o persoană dinamică și competitivă dacă preferi această culoare! Dacă vei alege această culoare dominantă la nunta ta, vei face loc unei atmosfere vesele și prietenoase, cu multă vorbărie, râs și entuziasm. Ești o persoană sociabilă și cu puține inhibiții, iar planificarea nunții va fi o sarcină amuzantă pentru tine. Ai simțul aventurii, prin urmare te pregătești pentru o căsnicie cu multe provocări, care să vă ajute să vă maturizați împreună. Și în feng shui portocaliul este o culoare recomandată ca simbol al iubirii.

VERDE

Culoarea renașterii, a începuturilor și a dezvoltării personale, verdele echilibrează emoțiile. Această culoare va induce o stare de calm și relaxare invitaților tăi, încurajând sentimentele de prietenie și apropiere. Dacă preferi această culoare ești o persoană empatică și știi să iubești necondiționat. Vei planifica propria nuntă ținând cont de dorințele tale, dar și de confortul invitaților tăi. Mai mult decât orice, îți dorești înțelegere și calm, de aceea este bine să planifici din timp detaliile acestui eveniment pentru a nu ajunge la stres și anxietate. În căsnicie ești o parteneră loială, care apreciază echilibrul și calmul. Totuși, încearcă să nu pierzi din vedere sau să treci în plan secundar dorințele și idealurile tale.

ALBASTRU

Este o culoare conservatoare și rezervată. Dacă dorești o atmosferă relaxantă la nunta ta, este alegerea perfectă. Totodată, preferința pentru această culoare spune că ești o persoană echilibrată și că ai nevoie de ordine în ceea ce faci. Ești devotată și îți place să fii foarte implicată, motiv pentru care vei dori să organizezi nunta perfectă pentru toți invitații tăi. Nu îți place schimbarea și iei o decizie numai după o analiză îndelungată. Loialitatea este foarte importantă pentru tine și speri să ai o căsnicie în care să domine armonia. În feng shui, albastrul este considerat o culoare nobilă, asociată cu abundența și prosperitatea.

 

Cu prietenie,

Echipa Occidentului 12

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *