4 întrebări importante atunci când alegi un salon de evenimente

Deja știm cât de importantă este alegerea unui salon de evenimente. Pentru ca petrecerea ta să se deruleze așa cum îți dorești, iată 4 întrebări care te ajută să alegi locul potrivit!

 

Nu este suficient să vezi website-ul unui salon de evenimente, ci trebuie să îi faci o vizită. Multe se pot întâmpla între fotografiile de pe site și locul propriu-zis. Mai mult, încearcă să stabilești o întâlnire cu toți specialiștii și personalul de care ai nevoie la nunta ta: șef de salon, designer, florist, bucătar, nutriționist, administrator, etc.

Evident, pentru a clarifica toate aspectele importante și pentru a nu uita detalii semnificative, recomandăm să ai o listă cât mai cuprizătoare a întrebărilor. Iată patru dintre acestea:

 

Este disponibilă data dorită?

Evident, este cea mai importantă întrebare. Dacă îți place un salon de evenimente, dar nu este disponibilă data dorită de tine, atunci află acest lucru cât mai curând pentru a nu pierde vremea. Ideal ar fi să te interesezi de un salon cât mai din timp, chiar cu mai mult de un an înainte. Nu uita că odată cu deschiderea sezonului de nunți, datele vor fi rezervate foarte repede. Multe cupluri aleg data nunții în funcție de semnificația pe care o are aceasta pentru ei. În egală măsură, sunt și cupluri care aleg luna în care doresc să se căsătorească și rămân flexibili în privința datei. În orice categorie te încadrezi, pregătește totul din timp!

 

Ne încadrăm în buget?

Atunci când vine vorba despre buget, lucrurile se complică. Întotdeauna apar situații neprevăzute, motiv pentru care, este bine să știi care este limita bugetului tău. Totodată, pentru a rezolva eficient și cu puțin stres astfel de situații, caută parteneri flexibili cu care pot avea loc negocieri. Interesează-te care sunt costurile fixe și ce costuri sunt negociabile. Ai grijă să nu existe costuri ascunse și, pentru orice modificare a planului acceptat, află dacă există și cheltuieli în plus. Fii atentă la costuri precum onorariul echipei de ospătari sau pentru vesela deteriorată accidental… Orice se poate întâmpla! Este important să discuți și eventualele penalități, în cazul în care dorești să schimbi data, numărul de invitați, meniul sau alte detalii legate de eveniment.

 

Există restricții?

Saloanele de evenimente pot avea restricții vizibile, precum cele legate de capacitate sau de parcare, dar și limite ce trebuie discutate. Spre exemplu, unele saloane lucrează doar cu anumite firme de catering, decor sau planificare evenimente. Întreabă despre opțiunile disponibile, află oferta fiecărui partener implicat în eveniment, dar și măsura în care poți veni cu alți colaboratori. Totodată, află dacă există opțiuni de cazare la locul evenimentului sau în apropiere, dacă ai invitați veniți din provincie.

 

Cum procedăm cu meniul și băuturile?

Îți dorești open bar? Vrei candy bar? Ce preferințe ai legate de meniu? Un salon de evenimente îți poate oferi și servicii de catering, motiv pentru care discută variantele de meniu care te interesează, astfel încât să ușurezi întregul procedeu al găsirii furnizorului optim. Te ajută și dacă aceștia pot oferi sfatul unui nutriționist, care în funcție de preparatele dorite, poate veni cu sugestii sănătoase și gustoase care să asigure satisfacția culinară a invitaților tăi. Întreabă care sunt costurile, dacă există un prag minim al consumului de băuturi și dacă poți limita sau decide cantitățile. Este important să știi și dacă poți aduce tu băuturile dorite. În caz că da, află dacă există vreo taxă pentru servire.

 

Cu prietenie,

Echipa Occidentului 12

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *