Reguli și tradiții de nuntă… pe care le putem încălca

O nuntă trebuie să vă reprezinte pe voi, mirii și nu să reflecte așteptările celor din jur. Mai mult, este ziua voastră, iar invitații vă cunosc deja. Nu vă fie teamă să încălcați câteva reguli pentru a avea fix nunta pe care v-o doriți!
Trebuie să te îmbraci de milioane ca să arăți de milioane?
Știm deja că o nuntă implică numeroase cheltuieli și, deseori, datele, localul și dimensiunile evenimentului sunt decise în funcție de buget. Totuși, dacă nu poți face rabat de la numărul de invitați pe care dorești să îi ai alături, de la aspectul și serviciile salonului ales sau de la calitatea meniului, decorul, veșmintele sau obiceiurile trebuie să fie în acord cu voi. Nu simți nevoia să joci hora în fața blocului? Nu o face! Este o tradiție populară în mediul rural, dar dacă nu te reprezintă, cu siguranță bunicile te vor ierta. Vrei o rochie spectaculoasă pentru nuntă sau te simți mai bine într-una simplă? Oricum tu vei fi centrul atenției, dar nu uita că este un eveniment care vă aparține vouă, în primul rând. Nu vă abateți de la felul vostru de a fi pentru a vă „încadra” în niște șabloane cu ocazia nunții. Vrei o rochie mov? E alegerea ta. Vrei o rochie îndrăzneață? Alege o croitoreasă care nu va cere un împrumut bancar pentru a da formă visului tău. Nici mirele nu trebuie să se îmbrace într-un costum rigid, tern, pe care, eventual, să cheltuie o avere. Nu ar fi mai plăcut să folosiți banii pentru luna voastră de miere?
O nuntă punctează începutul vieții de familie și uniunea a două personalități distincte. Țineți cont de cine sunteți voi și nu de „cum ar trebui să fiți pentru nuntă”. Cu certitudine veți fi mai relaxați, mai împăcați cu alegerile voastre și mai mulțumiți de rezultat.
Calcă-l pe picior și alte credințe false…
Ai auzit de tradiția de a-ți călca pe picior viitorul soț… în biserică? Dincolo de gestul neplăcut pentru partenerul tău (nu arată o intenție prea pozitivă), ar fi un simbol al inegalității în cuplu. Ce îți dorești de la căsnicia voastră? Cu siguranță nu ai ca scop principal „supunerea” partenerului, altfel ai începe viața de familie de la premise greșite. Astfel de „tradiții” populare pot fi evitate cu totul, precum dansul găinii sau adunarea banilor în găleată. Am putea însă crea tradiții noi, chiar dacă sunt de „import”, precum citirea jurămintelor la nuntă. Gândiți-vă fiecare la câteva lucruri pe care ați vrea să le promiteți partenerului odată cu acest început. Păstraț-le cu voi întrucât, pe parcursul acestui drum pe care îl parcurgeți împreună, vă vor fi utile de rememorat. Pentru situațiile tensionate sau conflictele inevitabile într-un cuplu, creați-vă această tradiție de a reveni mereu la sentimentul pe care l-ați avut când ați citit aceste jurăminte.
Rolul mirilor este de a socializa, constant, cu toți invitații
… în felul acesta, înafara dansului de deschidere, nu mai petreceți prea mult timp împreună. Desigur, nu îți vei ignora invitații, dar în ziua nunții, prioritatea ta este să te bucuri de moment și eveniment, nu să asiguri buna dispoziție a verișoarei tale supărate că partenerul ei nu dansează…
Amintirea acestei zile va rămâne cu voi mereu. Gândește-te ce vrei să rememorezi? Cum vă țineați de mână, cum vă priveați în ochi, cum ați dansat și râs împreună sau cine era cu nașa când soacra era singură? Sunteți o tânără familie pe drumul formării propriilor tradiții și obiceiuri. Începeți cu ziua nunții voastre și nu uitați că este, în primul rând, vorba despre voi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *