Costumul mirelui între disconfort, așteptări și dorințe proprii

Costumul mirelui este, cu certitudine, pe locul doi după rochia miresei. Dar nu mai puțin important. Din păcate, mirii uită să fie ei înșiși și sunt mult mai înclinați să cedeze dorințelor celorlalți… spre propriul disconfort.
Mireasa știe deja cu cine se căsătorește
Ești sportiv, dansator, introvert sau pasionat de modă? Ideal ar fi să rămâi tu însuți și cu ocazia nunții tale. Este mai important să preiei tu negocierile cu salonul și cu serviciul de catering, decât să întrebi pe toată lumea cum ar trebui să te îmbraci la nuntă. Nu de alta, dar așa vei termina într-un costum care nu îți place, cu un papion pe care vrei să îl dai jos și cu pantofi care te strâng. Oare cum te-ai simți în teniși?
Vrei un costum, dar nu te vezi purtându-l și cu altă ocazie? Închiriază! Caută magazine care închiriază costume și alege ceva care te reprezintă ca stil, croială, coloristică. Nu este cazul ca în ziua nunții, respectând „tradițiile” să fii confundat cu ospătarii. Uită de costum negru, cămașă albă și papion. Zău.
Încalță-te în teniși la costum, dacă așa vrei. Bine, nu trebuie să alegi fix pantofii sport cu care mergi de doi ani la sală, ci cumpără-ți o pereche special pentru acest eveniment. Viitoarea ta soție știe deja ce preferințe ai și cu certitudine vrea să te simți în largul tău la propria nuntă.
Culorile care te reprezintă
Poate vrei să te îmbraci în negru din cap până în picioare. Sau poate ți-ai plăcea un costum în tendințe, într-o culoare îndrăzneață. „Formal” nu înseamnă ceva nereprezentativ pentru tine. Nu vei veni în jeans și tricou, dar culorile și croiala sunt fix alegerea ta. Gri-ul, albastrul, maroul sunt culori la fel de stilate precum negrul. Iar dacă ești îndrăzneț și cu simțul umorului, alege o culoare puternică și reprezentativă. Papionul și vesta sunt opționale și poți renunța la ele dacă nu îți sunt confortabile. În plus, o nuntă vara nu invită la prea multe haine suprapuse… Nu am recomanda în nicio situație cămașa cu mânecă scurtă, dar dacă temperatura o cere, poți orcând să sufleci mânecile și vei avea o atitudine degajată.
Reguli vechi și noi
Regulile vechi ar fi spus să porți pantofi maro la un costum albastru și negri la un costum negru. Regulile noi te încurajează să amesteci culorile după bunul plac. Ține cont de contrast pentru că pantofii maro deschis (camel – dacă nu îți este clară culoarea, întreabă viitoarea soție!) se vor potrivi perfect cu un costum negru ca abanosul. Mai mult, dau o notă de rebeliune în sens pozitiv. Chiar și pantofii negri la un costum albastru închis pot da un aer modern și stilat. Iar dacă este recomandat să arunci toate șosetele albe pe care le deții (păstrează câteva pentru mersul la sală), pentru nuntă, abordarea creativă a mirilor este în direcția unor șosete în culori puternice. Un alt semn de rebeliune și o reafirmare a nonconformismului! Nu uita, este nunta voastră și este important ca voi să vă simțiți bine și relaxați. Nu considerați această ocazie momentul în care să vă deghizați sau să păreți altfel decât vă simțiți voi bine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *