Florile de nunta si simbolurile lor

Ai ales deja flori pentru nunta ta? Iată câteva simboluri ale acesora
Tu ce flori ai ales pentru nunta ta? Știi ce simbolizează acestea sau care sunt florile considerate ca purtătoare de noroc? Iată câteva semnificații ale acestora.

Trandafirii
Sunt cele mai populare flori pentru nunți, nu doar pentru frumusețea lor ci pentru că de-a lungul timpului au devenit cel mai cunoscut simbol al iubirii și romantismului. Dacă alegi aceste flori clasice, mesajul transmis de ele va fi cel al frumuseții, perfecțiunii, dar și al rafinamentului. Să nu uităm că au reputația unor flori scumpe, deci un salon decorat cu trandafiri dă sentimentul abundenței.
Bujorii
În ultimul timp, multe mirese renunță la tradiționalii trandafiri și devin mai creative atât cu propriul buchet, cât și cu florile alese pentru a decora salonul. Dacă vei alege bujorii, află că aceștia sunt un simbol al romantismului, dar și al prosperității și abundenței. Este considerat că bujorii sunt și un semn de noroc pentru persoana care îi primește.
Ranunculus
O floare deseori folosită de către mirese, aceasta este simbolul șarmului, al atracției și al exuberanței. Așadar, dacă vrei să te asiguri că vei captiva atenția tuturor și că vei radia în ziua nunții tale, include în buchetul de flori și fire de ranunculus.
Gerbera
Colorate și atrăgătoare, aceste flori sunt jucăușe și sunt un simbol al fericirii și bunei dispoziții. Dau o notă de prospețime și tinerețe, iar pentru buchetul miresei simbolizează bucuria și pozitivismul. Totodată, ele sunt asociate cu frumusețea, sinceritatea și puritatea.
Lalelele
Specialiștii etichetează lalelele drept simbolul iubirii perfecte. Ce alt mesaj mai bun poți transmite la nunta ta? Sunt simbol al căldurii sufletești, al noilor începuturi, al speranței și încrederii în viitor. În special lalelele albe sunt preferate pentru nunți.
Crinii
Pentru o nuntă fastuoasă, probabil cea mai înțeleaptă alegere o reprezintă crinii. Încă din Antichitate, erau flori venerate de greci, fiind asociate cu zeitățile. Reprezentând virtutea și puritatea, crinii sunt tototată simbol al bogăției și prosperității. În Asia, ei sunt purtători de noroc, simbol al fertilității și preferați la nunți pentru că simbolizează „100 de ani de iubire”.
Orhideele
Orhideele sunt flori care pentru o nuntă, dar și în general, simbolizează luxul, iubirea, frumusețea, dar și puterea. Totodată, sunt flori foarte rezistente, transmițând un mesaj pozitiv privind așteptările pentru viitor. Se spune că persoana care oferă orhidee este mai pasională decât cineva care oferă trandafiri.
Floarea soarelui
Nonconformism, naturalețe, optimism, bucurie, speranță… floarea soarelui este purtătoare a acestor simboluri și, totodată, o floare reprezentativă pentru cei care ies din tiparele clasice. Este un simbol al loialității, iar culoarea galbenă va transmite bună dispoziție celor din jur.

Cu mult drag,

Echipa Occidentului 12

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *