Ce să faci și ce să nu faci când organizezi o petrecere de majorat

Una dintre cele mai importante zile de naștere este cea în care devii major. Iar pentru ca petrecerea de majorat să fie un succes, iată câteva lucruri de evitat și câteva sfaturi utile.

 

 

Între ce își dorește copilul și limitele sănătoase

Petrecerea de majorat este, de regulă, organizată de către părinți, pornind de la dorințele și așteptările copilului. O dată în viața împlinește această vârstă, așadar, este firesc să ne dorim să fie… memorabilă. Pentru a nu căpăta o conotație negativă acest termen, este bine să păstrăm în minte și nevoia de a impune anumite limite. Un exemplu elocvent în acest sens este consumul de băuturi alcoolice. Să nu uităm că tinerii sunt în perioada experimentărilor, iar euforia unei petreceri îi poate îmbia să consume mai mult decât este cazul. Pentru a nu avea constant această grijă, alege cocktail-uri atrăgătoare și slab alcoolizate și evită orice formă de tărie, chiar dacă sunt și adulți invitați. Pentru aceștia, poți opta pentru vin.

Totodată, nu uita că dacă dorințele copilului tău sunt fantastice, nu trebuie să le și pui în practică. O petrecere de majorat nu trebuie să reprezinte un împrumut la bancă, nici datorii pe termen lung. Păstrează totul în limita posibilităților și negociază cu copilul care sunt cele mai importante lucruri pe care și le dorește la ziua sa. Chiar dacă nu este prima alegere a lui, nu uita să inviți și câțiva adulți. Îți vor ține companie și vei avea câteva ajutoare în gestionarea situațiilor… neprevăzute.

 

 

Buget și organizare

Chiar dacă este vorba despre o petrecere de majorat, este necesară o bună organizare a acesteia. În primul rând o adresă centrală va fi ușor de accesat și nu va reprezenta o problemă. În cazul acesta parcarea nu este esențială, majoritatea invitațiilor fiind aduși de părinți, taxiuri sau alte mijloace de transport. Recomandate, de altfel, în special dacă vor fi consumate băuturi alcoolice, chiar și moderat. În privința meniului, firma de catering te poate ajuta să alegi alături de sărbătorit sau sărbătorită preparate pe gustul invitaților. Cu certitudine nu vei opta pentru sarmale și friptură ci un meniu lejer, poate chiar un bufet suedez. Chiar dacă este vârsta majoratului, nu ignora importanța unui candy bar! Indiferent de vârsta participanților, deserturile vor fi mereu apreciate.

Amenajează spații de relaxare cu scaune, chiar și mese, dar evită un aranjament de nuntă ce ar izola invitații.

 

Tort, muzică, decorațiuni

În privința muzicii, am recomanda să nu ai nicio implicare. Cu certitudine sărbătoritul (sau sărbătorita) va ști cel mai bine cum trebuie să sune un playlist reușit. Poți în schimb să discuți despre sonorizare și posibilitățile tehnice ale localului ales.

Tortul, piesa centrală a oricărui eveniment, trebuie și el ales și decorat în funcție de preferințele proaspătului major. Dacă știi deja îndeajuns de bine gusturile copilului tău, recomandăm ca acesta să rămână o surpriză.

Decorarea salonului, la fel ca muzica, trebuie să țină cont de gusturile copilului tău și nu de ale tale. Nu uita că acestea pot diferi foarte mult de ceea ce crezi tu „potrivit”, dar este dreptul lui să aleagă ceva ce îl reprezintă pe el, nu pe tine.

Pentru ca petrecerea să fie o reușită, stabiliți împreună toate detaliile și negociați astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *