Ce ar trebui să discutăm înainte de căsătorie?

Dragostea este importantă, dar nu este suficientă pentru o căsnicie reușită. Pentru mai multă intimitate în cuplu și mai multe șanse pentru un mariaj longeviv, iată câteva lucruri pe care să le discutăm înainte de căsătorie. Am intrebat psihologii si iata ce am aflat!
Cât de vulnerabili suntem?
Deschiderea față de partener înseamnă și libertatea de a fi tu însăți, de a te expune și de a-ți accepta vulnerabilitățile. Deseori ne ferim noi înșine de aceste laturi ale noastre, dar ascunzându-le nu facem decât să nu îi permitem celuilalt să ne cunoască cu adevărat. Atunci când iubim o persoană suntem, în mod automat, vulnerabili. Pentru că investind afectiv persoana respectivă, lipsa ei ne privează de o dorință și nevoie în egală măsură: cea de siguranță. O discuție sinceră și clarificatoare privind viitorul comun al cuplului este absolut necesară. În cadrul ei, partenerii vor înțelege nevoia de a se conecta unul la celălalt, de a negocia atunci când există diferențe și de a găsi soluțiile potrivite pentru amândoi. Evident, o astfel de discuție este asociată cu asumarea deciziei de a se căsători, de a-și uni drumurile, înțelegând că, viitorul în doi, chiar dacă îl prevedem a fi frumos, nu va fi mereu ușor.
Expunerea vulnerabilităților este o dovadă de iubire și, atunci când este reciprocă, aceasta crește intimitatea cuplului. Ea este asociată cu empatia, conectarea și căldura emoțională.
Discuțiile legate de copii
Este foarte important să discutați dorința de a avea copii, când vreți să îi aveți, dar și care este viziunea fiecăruia în privința creșterii și educării unui copil. Acordul în această privință este esențial întrucât, odată cu apariția copilului, nu este recomandat să se descopere nepotriviri. Atunci când formarea unei familii devine subiectul principal, este ideal să discutați ce înseamnă acest lucru pentru fiecare dintre voi și cum vedeți viitorul. Este un risc să nu existe o astfel de comunicare și să descoperiți mai târziu că nu vă doriți aceleași lucruri. Este motivul declinului multor căsnicii. Așadar, discutați deschis unul cu celălat: care este stilul parental care vi se potrivește, cum setați limitele și cum vedeți educația celui mic? Nu îi veți stabili voi cariera nici acum, nici după nașterea lui… dar este important să știți dacă amândoi vă doriți să urmeze același stil de învățământ sau unul preferă, spre exemplu, homeschooling.
Viața profesională și bugetul cuplului
Cele mai multe cupluri au certuri și conflicte legate de bani, motiv pentru care aspectele financiare trebuie discutate înainte de nuntă, pentru găsirea numitorului comun. Cu atât mai mult dacă unul dintre parteneri este mai risipitor, iar celălalt mai econom. Stabiliți dacă există un buget comun, cum contribuie fiecare la el și cum este cheltuit sau economisit. Setați sume și un mod de administrare satisfăcător pentru amândoi. Este important ca fiecare să țină totuși cont de nevoile și stilul celuilalt, pentru că probabil aici nu vor interveni schimbări prea mari. De asemenea, rolul carierei și timpul investit în profesie este extrem de relevant. Care vă sunt planurile de evoluție profesională? Ce își dorește fiecare de la cariera lui? Cum gestionați perioadele aglomerate, supraîncărcate de sarcini și stres? Aceștia sunt factori ce pot afecta viața de cuplu și trebuie discutați din timp, pentru a înțelege dorințele fiecăruia dintre voi, dar și așteptările pe care le aveți unul de la celălalt.
Astfel de discuții sunt cele care vă ajută să stabiliți un plan comun și să înțelegeți dacă aveți o viziune comună. Cum spuneam, dragostea este esențială, dar nu suficientă. Este momentul
negocierilor și al compromisurilor sănătoase, întrucât valorile și credințele similare sunt cele care asigură armonia și longevitatea voastră ca familie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *