Ghid de stil pentru o nuntă după 40 de ani

Unii se căsătoresc de tineri, alții pornesc pe acest drum, poate chiar a doua oară, mai târziu. Iată un mic ghid de stil pentru o nuntă după 40 de ani.
Deseori, atunci când ne gândim la o mireasă, avem în minte, în mod eronat, o tânără sirenă, cu ten și forme perfecte, precum cele din reclamele pe care le găsim în revistele de profil. Să nu uităm că femeile sunt diferite, iar de la forma corpului la vârstă, miresele sunt și ele diferite. Nu mai trăim vremuri în care femeile se căsătoresc de tinere, acum preferă să aștepte și, deseori, nunțile au loc după vârsta de 30 de ani, de regulă, după pornirea propriei cariere. Totodată, din păcate, și divorțurile sunt mai numeroase, adesea printre cei căsătoriți din pripă, de tineri, motiv pentru care ajungem și la o a doua nuntă. Din fericire! Pentru că traiul în doi este frumos și poate oferi satisfacții sufletești nenumărate. Miresele mature deseori nu urmează tradițiile binecunoscute atunci când vine vorba despre o nuntă. Totodată, nu este cazul să renunțe la anumite dorințe la gândul că „au o vârstă”. Pe scurt, este alegerea fiecăreia de a se căsători și are dreptul la nunta pe care și-a dorit-o dintotdeauna. Indiferent de ce cred sau spun alții.
Chiar dacă faci o nuntă după 40 de ani, este momentul tău să fii în lumina reflectoarelor. Prin urmare, nu evita albul rochiei de mireasă, dacă așa îți dorești rochia. Totodată, vârsta îți dă și o mai mare maturitate emoțională și o mai mare siguranță în privința propriilor gusturi. Asta înseamnă că poți decide asumat ce fel de vestimentație îți dorești tu, indiferent de așteptările celor din jur. Vrei o rochie de mireasă galbenă sau mov? Acesta este momentul ideal să o alegi!
Totodată, aranjamentele florale și coloristice pentru eveniment sunt alese cu mai mare ușurință și mai relaxat. În privința petrecerii, cu certitudine nu vei avea mari bătăi de cap pentru că înțelegi mai bine gusturile altora și ești mai maleabilă în a face pe plac invitaților tăi. Dimensiunile nunții nu trebuie nici ele să sufere modificări prea mari din cauza… vârstei. Poți avea o nuntă nu numeroși invitați, prieteni, rude, colegi și cunoștințe, dacă îți dorești o petrecere de amploare. Discreția nu este un must, ci doar o opțiune, dacă te reprezintă. Nu uita că este noaptea ta specială, iar vârsta este doar un număr.
Sfaturile specialiștilor sunt în mare parte axate pe un aspect considerat deosebit de important: machiajul. Indiferent de vârstă, vrei să arăți senzațional în fotografiile de nuntă, motiv pentru care nu ignora acest „detaliu”. Alege un profesionist și încearcă mai multe stiluri înainte de marele eveniment. Probează culori și trenduri nu doar cu oglinda ci și cu camera foto. Alege atunci când tu te simți mulțumită de rezultat!
Din păcate, în continuare, societatea se așteaptă la o mireasă tânără, pe când în cazul bărbaților, opinia publică este mai indulgentă. Dacă pentru bărbați este de așteptat să se căsătorească la maturitate, după ce au stabilită o carieră și o siguranță financiară, femeile după 30 sau 40 de ani simt cumva că au „pierdut momentul”. Nimic mai greșit! La 20 de ani, deseori alegerile sunt impulsive și imature, pe când după 30 de ani, alegem mai asumat și …mai potrivit nevoilor noastre reale. Ori, până la urmă, dincolo de o petrecere de nuntă foarte reușită, ceea ce ne dorim cu adevărat este o viață reușită după marele eveniment. Acest lucru presupune alegeri înțelepte pe care le faci cu mai multă ușurință la maturitate.
Stilul nunții după 40 de ani se referă nu atât la vestimentație și petrecere, cât la certitudinea că faci o alegere sănătoasă pentru tine și ești pregătită cu adevărat pentru acest mare angajament: de a trăi fericiți împreună până la adânci bătrâneți.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *