Cum să te bucuri de sărbători

În perioada sărbătorilor avem nenumărate motive de bucurie, dar și surse de stres și anxietate. Iată un mic ghid care să te ajute să te bucuri de sărbători.

 

Înainte de toate, să nu uităm că suntem în vacanță

Deseori însoțim sărbătorile de stres și griji inutile, uneori, culmea, pornite din cele mai bune intenții. Suntem dornici să facem pe plac celor din jur, să le dăm motive (în plus) de bucurie, să pregătim totul astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Dar unde, oare, pe această listă, ne aflăm noi? Ajungem să petrecem prea multe ore în bucătărie sau la shopping, obosiți și, deseori, cu bugetul afectat.

Sărbătorile reprezintă momentul în care ne detașăm de muncă și ne apropiem mai mult de noi înșine și de cei dragi. Timpul pe care îl avem la dispoziție trebuie investit în relaxarea noastră, în starea de bine și în momentele frumoase pe care le putem petrece alături de familie. Primul pas în a ne elibera de stres este să reducem cât de mult anxietatea legată de cadoul perfect sau meniul perfect. Meniul, să nu uităm, îl putem comanda de la o firmă de catering cu experiență, ce ne poate pune la dispoziție toate cele necesare. Cu certitudine cheltuiala va fi mai mică, iar timpul consumat gătind va putea fi investit în alte activități. Iar în privința cadourilor, să nu uităm că important este gestul și nu trebuie să intrăm în faliment pentru acestea. Timpul și atenția noastră dedicate celor apropiați, sunt cadouri mai valoroase.

 

Uită de muncă!

Sărbătorile sunt prilejul ideal de a ne reîncărca bateriile după un an de muncă. Este important, chiar dacă suntem adevărați workaholici, să știm să ne detașăm de grijile legate de serviciu, de sarcinile pe care le mai avem de făcut, care au rămas în așteptare, etc. Cu toții avem nevoie de relaxare și odihnă, iar acestea sunt necesare inclusiv pentru a avea resursele necesare… începerii unui nou an de muncă. Separarea de grijile legate de muncă, cu care suntem atât de obișnuiți, ne permite să acordăm mai multă atenție familiei și să recuperăm din timpul de calitate pe care dorim să îl petrecem alături de ea.

 

 

Renunță la sarcinile inutile

Masa de Crăciun în familie poate fi o adevărată plăcere, dar asta nu înseamnă să îți rezervi întregul meniul ce trebuie preparat. Delegă sarcinile, astfel încât fiecare dintre invitați să aducă ceva anume și, în felul acesta, să nu petreci câteva zile bune gătind și cheltuind în acest scop. Dacă dorești, poți comanda un meniu întreg printr-o firmă de catering care să îți aducă preparatele dorite, fără ca tu să trudești pentru ele. De asemenea, te sfătuim să nu propui petrecerea serii de Revelion la tine acasă. Oricât ți-ai dori să fii o gazdă primitoare, vei începe anul făcând curățenie, când tot ceea ce îți dorești este să te odihnești. Alege un local pe gusturile voastre, într-un buget care să reflecte calitatea și serviciile oferite, și bucură-te de aceasta seara în calitate de invitat, a cărui singură grijă este să se simtă bine.

 

 

De prea multe ori ne lăsăm antrenați în vârtejul grijilor și a supraresponzabilizării, uitând de noi și, mai ales, de lucrurile care contează cu adevărat de sărbători. Să fim mai toleranți, mai îngăduitori cu noi înșine și cu cei din jur, să ne oferim timp și să nu ne simțim vinovați dacă ne odihnim sau ne stabilim programul așa cum ne dorim și simțim că avem nevoie. Anul acesta poți începe o nouă tradiție, în care să te pui pe tine pe primul loc și lucrurile care cu adevărat contează în relația cu tine și cu cei din jur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *