Sase superstiții de Revelion

Nu suntem adepții superstițiilor, dar nici Revelionul nu este lipsit de ele. Oare ce avem de făcut pentru a ne merge bine și ce trebuie să evităm? Iată câteva superstiții de prin toată lumea.

 

 

Sărutul de la miezul nopții

Ce-i drept, avem obiceiul de a ne pupa cu cei alături de care petrecem Revelionul, imediat după ce ciocnim un pahar cu șampanie la miezul nopții. Aparent, dacă nu ai pe cine săruta la miezul nopții, se spune că nu vei avea noroc în dragoste în anul ce va urma. Nu te sfătuim să pupi vreun ospătar și nici pe vecinul care te curtează de câțiva ani, norocul ți-l vei face tu singur/ă începând cu 1 ianuarie…

 

Legume verzi pentru prosperitate

Chiar dacă nu te-ai gândit la asta, se pare că este recomandat un meniu care să cuprindă broccoli, salată sau fasole verde, ori, de ce nu, spanac. Nu trebuie să sune plictisitor, mai ales dacă luăm în calcul tartele sau fripturile cu o garnitură potrivită. Iar dacă acest ritual (sănătos alimentar, de altfel) atrage prosperitatea de partea noastră… cu atât mai bine!

 

Pentru cei leneși… numai vești bune!

Se pare că în ajunul Revelionului sau pe 1 ianuarie nu este recomandat să duci gunoiul, să dai haine sau alte obiecte din casă și nici să… faci curățenie. Nu cred că ne-am agita cu ordinea chiar în zilele acelea, dar faptul că se spune că aceste obiceiuri atrag sărăcia, ne încurajează și mai mult să lăsăm totul fix așa cum este!

 

Uși și ferestre deschise

Dacă de anul nou ești la domiciliu, se spune că este recomandat să lași ușile și ferestrele deschise la miezul noptii, pentru a lăsa anul vechi să plece și pe cel nou să sosească. Dacă ai respectat superstiția anterioară și nu ai aruncat gunoiul, este chiar recomandată această aerisire… Asigură-te, totuși, că încui ușile după practicarea acestei superstiții.

 

 

Umple-ți dulapurile

Se pare că nu este de bun augur să ai dulapurile sau frigiderul goale la intrarea în noul an. Așadar, dacă îți lipseau motivele de shopping, mergi și asigură-te că fentezi această superstiție. Nu trebuie să îți chinui bugetul prea tare, nu spune nimeni că nu poți avea biscuiți și cereale în dulap.

 

Prima persoană care trece pragul

Se spune că prima persoană care va trece pragul casei tale îți va influența tot noul an. Superstiția spune că este recomandat să fie înaltă și atrăgătoare, deși sună a recomandare făcută de revistele pentru femei. Așadar, dacă locuiești singură nu este recomandat să eviți să intri în casă până nu găsești pe cineva să-ți treacă pragul, ci să te bucuri de faptul că astfel, doar tu vei putea influența felul în care se va desfășura noul an!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *